Šúľance so strúhankou a cukrom, Pôstna pizza

Šúľance so strúhankou a cukrom, Pôstna pizza

Recepty pravoslávneho kňaza Mareka Kundisa dokazujú, že aj v pôste možno jesť pestro. Niekoľko jedál je vhodných aj pre deti, ktoré by od istého veku, približne sedem rokov, tiež mali postupne začať dodržiavať pôst. Ivete Pospíšilovej poradil dva recepty, ktoré majú časté miesto na stole aj u nich v rodine.

Šúľance so strúhankou a cukrom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zopakujeme si najskôr recept na Šúľance so strúhankou a cukrom.

Potrebujeme: zemiaky, sójové mlieko, kryštálový cukor, soľ,  strúhanku, múku.

Postup: 

Uvarené zemiaky vymiesime s múkou na cesto. Vytvoríme si šúľance, ktoré uvaríme v osolenej vode. Posypeme makom a cukrom alebo kryštálovým cukrom a strúhankou. Tú najskôr opražíme na panvici.

Recept na pôstnu pizzu

Potrebujeme: droždie, sójové mlieko, múku, soľ, cukor, olej, sójové párky, tofu, paradajky, cibuľa, tuniak.

Postup:

Droždie zmiešame so sójovým mliekom a trochou cukru. Pridáme múku, olej, soľ, cukor. Z tejto zmesi vymiesime cesto. Položíme na papier a na vrch dáme paradajky, strúhané tofu, sójové párky pokrájané na plátky, prípadne cibuľu, či tuniaka. Pečieme do zlatista.

Zajtra si o tomto čase pripravíme ďalší recept vhodný na pôstne dni – ukrajinský šalát vinehret.

Autorka: Iveta Pospíšilová; Ilustr. foto: Archív

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame