Sójový segedínsky guláš

Sójový segedínsky guláš

Aj počas pôstu môžeme jesť chutne a výživne. Pôst by nemal byť len o vynechávaní mäsa, ale aj o menších množstvách jedla. Pravoslávny kňaz Marek Jerej, ktorý pochádza z Popradu, ale žije neďaleko Brezovej pod Bradlom, vysvetlil Ivete Pospíšilovej aj to, čo by si mal človek v pôste uvedomiť.

Sójový segedínsky guláš Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zopakujeme si recept na sójový segedínsky guláš.

Potrebujeme:

sójové kocky, cibuľu, červenú papriku, čierne korenie, bobkový list, majoránku, paradajkový pretlak, cibuľu, zemiaky, kapustu.

Postup:

Na rozohriatej panvici opečieme do zlatista pokrájanú cibuľu. Pridáme červenú papriku, majoránku, čierne korenie. Do tejto zmesi na 24 hodín namočíme sójové kocky. Na druhý deň pridáme bobkový list, paradajkový pretlak, na kocky pokrájané zemiaky, kapustu a vodu. Varíme ako tradičný segedínsky guláš.

Zajtra nás Marek Kundis naučí pripravovať šúľance s cukrom a strúhankou a pôstnu pizzu.

Autorka: Iveta Pospíšilová, foto: archív

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame