Na dobré parené buchty sme kedysi chodili najmä k starým mamám. Moderné a zaneprázdnené staré mamy môžu dnes naopak chodiť na dobré buchty k mladým ľuďom, ktorí sa v kuchyniach radi vracajú k tradíciám. Tomáša Hakl sa na miesto geodézie začal venovať pareným buchtám a túto tradičnú slovenskú pochúťku sa usiluje vrátiť na naše taniere – aj na sladko aj na slano. Na záver tohto týždňového Kulinária pripravili s Tatianou Šuškovou sladkú bodku. Tvarohovú parenú buchtu:
Tvarohové parené buchty Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Príprava tvarohových parených buchiet je jednoduchá. Základný recept na cesto nájdete v archíve a na náplň stačí kvalitný tvaroh.
Tvaroh môžete kúpiť buď v automatoch na výrobky z mlieka, alebo takisto na rôznych farmárskych trhoch. Použiť môžeme hrudkový, aj jemný.Dochucovať ho nemusíme, na už naparenú buchtu dáme rôzne posýpky.
Na tvarohovú buchtu sa hodí horké kakao, škorica a kryštálový cukor, aby to pekne pukalo pod zubami. Samozrejme poliať horúcim maslom. Ak viete túto buchtu poliať aj horúcim ovocím, to je „mňamka“.
Tak čo poviete na naše buchtové variácie? V Kulináriu Rádia Regina sme ich tento týždeň skúšali s Tomášom Haklom z Buchtárne.