To, že bryndza sa dá v kuchyni využiť aj inak ako len na bryndzové halušky, vedia už aj priemerní kuchári. Ale málokto ju asi vyskúšal ako náplň do parených buchiet. „Buchtový“ experimentátor Tomáš Hakl, ktorý vracia tradíciu parených buchiet na naše taniere to vyskúšal a oplatilo sa. Buchty s bryndzovou náplňou patria k najobľúbenejším. Tatiane Šuškovej o tejto voľbe povedal:
Bryndzové parené buchty Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Základný recept na parené buchty sme vám ponúkli a nájdete ho na našom webe.
Na plnku potrebujeme:
Bryndza 160g
Zemiaky 50g
Podľa chuti
Korenie a soľ
Uvaríme si zemiak, ktorý po vychladnutí ošúpeme a nastrúhame do misky. Do bryndze pridáme nastrúhaný zemiak, vydličkou premiešame a podľa chuti dochutíme. Na jednu buchtu dávame zhruba 25g náplne.
Na vrch tejto buchty sa veľmi hodí restovaná cibuľka so slaninkou, s jemne podávanou kyslou smotanou.