Aj keď sa v Kulináriu Rádia Regina tento týždeň, vďaka téme buchiet, tešíme najmä na sladké, Tomáš Hakl nás presvedčí, že aj v gastronomických tradíciách sa dnes fantázii medze nekladú.
Včera sme vám spolu s Tatianou Šuškovou ponúkli recept na základné cesto na parené buchty, dnes začíname s plnkami. Pre pripomenutie ho nájdete tu.
Mäsová náplň do parených buchiet Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na mäsovú náplň do parených buchiet potrebujeme:
Mleté bravčové mäso 150g
Červená cibuľka 70g
Cesnak 5g
Červená paprika
Soľ
Korenie
Postup
Do rozpáleného hrnca nakvapkáme olivový olej, vložíme na jemno nakrájanú cibuľku a podusíme. Následne vložíme do hrnca mleté mäso ktoré podľa chuti okoreníme a osolíme. Priebežne miešame a varíme zhruba 20 min.
Keď je mäso hotové, môžeme ním plniť buchty, opäť by mala mať náplň 25g.
Tak aby Vám išla buchtička dobre zavrieť.
Na vrch odporúčame na mede orestovať slaninku a cibuľku, pre ešte lepšiu chuť môžeme posypať škoricou.
Slaninku použijeme na grilovanie, na jemno nakrájanú.
Cibuľka je super keď je čerená, tak isto, jemno nakrájaná.
Pri podávaní na kraj taniera dáme kyslú kapustu a buchty posypeme na drobno nakrájanou jarnou cibuľkou.
Zajtra v Kulináriu vystriedame mäsovú za sladkú a tradičnú chuť parenej buchty.