Špenátové halušky s Nivou a pórom

Špenátové halušky s Nivou a pórom

Po celý tento týždeň vám vedúca školskej jedálne v Základnej škole v Tlmačoch  Andrea  Hrušková spolu s Vierou  Horákovou ponúkala recepty na zdravé a ľahko stráviteľné jedlá. Tým posledným budú špenátové halušky s Nivou a pórom.

Špenátové halušky s Nivou a pórom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ak ste si recept nestihli zapísať, radi vám ho zopakujeme.

Na halušky potrebujeme 500 gramov mrazeného špenátu, 500 gramov hrubej múky, 500 gramov hladkej múky, 2 vajíčka, 4 strúčiky cesnaku, soľ a parmezán na posypanie.
Na omáčku potrebujeme 200 gramov šampiňónov, 250 ml. smotany na šľahanie, 100 gramov plesnivého syra, 1 menší pór a olej.

Postup:

Do rozmrazeného špenátu pridáme múku, vajíčka, roztlačený cesnak  a vodu podľa potreby.
No a ako si pripravíme omáčku?

Na oleji opražíme  na pásiky nakrájané šampiňóny s kolieskami póru. Prilejeme smotanu, rozdrobený syr a necháme prevrieť, pokiaľ sa syr neroztopí a omáčka nám nezhustne.

Želáme vám dobrú chuť.


Autorka: Viera Horáková; Ilustr. foto: Semmel HD

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame