Po celý tento týždeň vám vedúca školskej jedálne v Základnej škole v Tlmačoch Andrea Hrušková spolu s Vierou Horákovou ponúkala recepty na zdravé a ľahko stráviteľné jedlá. Tým posledným budú špenátové halušky s Nivou a pórom.
Špenátové halušky s Nivou a pórom
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ak ste si recept nestihli zapísať, radi vám ho zopakujeme.
Na halušky potrebujeme 500 gramov mrazeného špenátu, 500 gramov hrubej múky, 500 gramov hladkej múky, 2 vajíčka, 4 strúčiky cesnaku, soľ a parmezán na posypanie.
Na omáčku potrebujeme 200 gramov šampiňónov, 250 ml. smotany na šľahanie, 100 gramov plesnivého syra, 1 menší pór a olej.
Postup:
Do rozmrazeného špenátu pridáme múku, vajíčka, roztlačený cesnak a vodu podľa potreby.
No a ako si pripravíme omáčku?
Na oleji opražíme na pásiky nakrájané šampiňóny s kolieskami póru. Prilejeme smotanu, rozdrobený syr a necháme prevrieť, pokiaľ sa syr neroztopí a omáčka nám nezhustne.
Želáme vám dobrú chuť.