Hovorí sa, že dobrá polievka je grunt do žalúdka. Vedúca školskej jedálne v Základnej škole v Tlmačoch Andrea Hrušková nám dnes navarí trocha netradičnú polievku. Recept si zapísala aj Viera Horáková.
Ryžová polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu ryžovej polievky so zeleninou a hríbami potrebujeme:
cesnak, cibuľu, mrkvu, petržlen, zeler, kaleráb, zemiaky, sušené hríby, ryžu, olej, alebo masť.
Postup:
na oleji opražíme cibuľu s cesnakom, pridáme zeleninu nakrájanú na kocky, zalejeme vodou, pridáme zemiaky a hríby namočené vo vode. Osolíme, okoreníme a pred koncom pridáme ryžu, ktorú v polievke dovaríme do mäkka.
Zajtra si pripravíme špenátové halušky s ryžou a pórom.