29.10.2013
Suroviny: 500 g hladkej múky špeciál, trošku soli,. 1 dcl oleja, vlažná voda
Postup: Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve časti a necháme odstáť asi 10 minút zakryté. Medzitým si pripravíme plnku z maku, práškového cukru a vanilkového cukru. Podľa chuti môžeme pridať aj hrozienka. Na stole rozprestrieme obrus a posypeme múkou. Cesto uložíme na obrus a trochu ho vyvaľkáme. Potom cesto jednoducho ponaťahujeme, naplníme plnkou asi na 1 tretinu. Na mak pridáme ešte asi 2 lyžice oleja a kraje poobrezujeme. Pomocou obrusu cesto zrolujeme a uložíme na plech a s papierom na pečenie. Nakoniec obe štrúdle pomastíme olejom a pečieme. Po upečení ešte posypeme práškovým cukrom. Pečieme asi 20 až 25 minút.