Tento týždeň si pripravujeme koláče a torty bez pečenia, zo surovín, ktoré sú zatiaľ u nás trochu nezvyčajné, ale zdravé a aj chutné. Dnes Lenka Kopúniková povedala Michalovi Hercegovi recept na nepečené falošné rafaelo.
Falošné rafaelo
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na základ torty potrebujeme: 2 hrnčeky kokosu, pol hrnčeka mandlí, 3 lyžice svetlého agáve sirupu, 3 lyžice kokosového cukru, trošičku soli a vodu podľa potreby.
Všetko zmixujeme a sledujeme, či sa nám cesto nelepí. Ak nie, postupne po troškách pridávame vodu.
Na plnku si pripravíme: 2 hrnčeky orechov kešu, 2 hrnčeky kokosovej šľahačky, 2 hrnčeky mandľového mlieka, 1,5 hrnčeka svetlého agáve sirupu, lyžičku soli, 1,5 hrnčeka kokosového masla a 2 hrnčeky kokosového oleja.
Kokosovú šľahačku si vyrobíme pomocou jedného hrnčeka kokosu a troch hrnčekov vody. Spolu to riadne vymixujeme, aby sa to dobre spenilo. A ako získať kokosové maslo? Vznikne vymiešaním piatich hrnčekov kokosu v mixéri tak, aby sa nám z kokosu uvoľnil olej. Ako vyrobiť plnku? Orechy kešu, kokosovú šľahačku, mandľové mlieko, svetlé agáve a soľ dobre rozmiešame v mixéri. Pridáme kokosové maslo, znovu dobre rozmiešame, pridáme kokosový olej, opäť dobre rozmiešame a vylejeme na pripravený základ torty.
Falošné rafaelo nám bude v chladničke tuhnúť okolo dvanásť hodín.