Tento týždeň si budeme pripravovať torty a koláče, ktoré sú však niečím zvláštne. Čím? To sa už Michal Herceg dozvedel od raw cukrárky z Považskej Bystrice Lenky Kopúnikovej.
Nepečená čokoládová torta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na základ nepečenej čokoládovej torty potrebujeme:
hrnček vlašských orechov, hrnček kokosu, trošku soli, dve lyžice kakaa, dve lyžice agáve sirupu a trošku vody. Agáve môžeme prípadne nahradiť medom.
Vlašské orechy zmixujeme s kokosom. Pridáme soľ, rozmelieme to na akúsi múku. Pridáme dve lyžice kakaa, znovu pomelieme, pridáme sirup z agáve, opäť rozmelieme. Ak sa nám hmota stále nelepí a nedá sa formovať, kvapkáme vodu, ale po veľmi malých množstvách. Hmotu následne tvarujeme do okrúhlej formy vystlanej potravinárskou fóliou. Tak to bol tortový základ a teraz prichádza krém. Potrebujeme: 2 hrnčeky orechov kešu, pol hrnčeka agáve sirupu, 1,5 hrnčeka vody, 1 lyžicu espressa, štvrť lyžičky soli, hrnček kakaa a hrnček kakaového masla. Najprv si rozmixujeme kešu oriešky spolu s agáve, s vodou a s espressom. Pridáme soľ, dobre to rozmixujeme a postupne prisýpame kakao. Pomaličky mixujeme, aby sa kakao dobre zapracovalo do krému. Do hmoty ešte vlejeme hrnček rozpusteného kakaového masla. Znovu dobre rozmixujeme, aby nám kakaové maslo nevytvorilo pri tuhnutí torty pásiky. Tortu necháme stuhnúť v chladničke.
Zajtra si pripravíme ananásovú tortu s bazalkou.