Celý tento týždeň sme s Michalom Hercegom v židovskej kuchyni. Našou sprievodkyňou chuťami a vôňami je Katarína Potoková, ktorá má dnes na stole husacinu. Zo svojho detstva prežitého v Galante si spomína aj na to, kde bolo možné dostať najlepšie husi.
Plnený husací krk a husacia slanina Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na plnený husací krk potrebujeme, aby bola jeho koža neporušená. Kožu stiahneme a naplníme pomletým mäsom, žemľou, vajíčkom, korením a paprikou. Masu vložíme do kože a do plnky pridáme ešte aj celé uvarené vajíčka. Kožu zašijeme a dáme piecť do rúry. Toto jedlo chutí výborne teplé, ale aj na studeno.
Skúšali ste si niekedy pripraviť husaciu slaninu? Robí sa z vnútrobrušného husacieho tuku. Veľký tanier posypeme na drobno pokrájaným cesnakom. Na to uložíme jedno až dvojcentimetrovú vrstvu tuku. Povrch posypeme soľou a paprikou. V čase tuhej zimy tanier vyložíme na okno špajze alebo do chladničky.