Aj dnes pokračujeme v receptoch židovskej kuchyne. Spolu s Michalom Hercegom nám ich prináša Katarína Potoková z Nitry, ktorá detstvo prežila v Galante.
Ryba v orechovej omáčke Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Tak ešte raz, ryba v orechovej omáčke.
Základ tvorí kapor, ktorého sme si deň vopred očistili a nasolili. Ďalej potrebujeme: veľa cibule, cesnak, koreňovú zeleninu, pomleté alebo na drobno pokrájané orechy, trošku múky, korenia a červenej papriky. Do kastróla si dáme cibuľu, cesnak a pokrájanú očistenú koreňovú zeleninu (mrkvu, petržlen atď). V troche vody zeleninu uvaríme. Ochutíme to soľou a korením. Keď je zelenina uvarená, scedíme. Do vývaru vložíme kúsky ryby, uvaríme podkovičky a keď sú uvarené, vyberieme ich na pripravené taniere. Potom vývar zase scedíme, zahustíme ho orechami a troškou múky. Pridáme červenú papriku a štipku cukru.Ochutnáme, či je to dosť slané a potom porcie ryby prelejeme touto omáčkou.
Ak chcete toto jedlo na studeno, necháte si rybu v chladnej špajzi stuhnúť. Dá sa však konzumovať aj ako teplé jedlo. Podávame s čerstvým chlebom.
Zajtra si pripravíme plnené husacie krky, ale aj takzvanú židovskú slaninu.