Ani počas fašiangov nemali naši predkovia stôl vždy preplnený maškrtnými jedlami. Ivetu Pospíšilovú o tom opäť presvedčila Anka Michalcová, keď jej predostrela recept na ďalšie múčne jedlo z receptára Gazdovského dvora v Turej Lúke.
Slížky so strúhankovou posýpkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujeme si recept na Slížky so strúhankovou posýpkou.
Potrebujeme:
1 kilogram polohrubej múky, vajce, soľ, na posýpku strúhanku, bravčovú masť, orechy alebo mak.
Postup:
Vymiesime cesto, do ktorého pridáme vajíčko. Rozšúľame na stredne hrubo, pokrájame na pásiky, posypeme múkou, aby sa nelepili. Varíme v horúcej osolenej vode. Keď vyplávajú na povrch, precedíme na sitku a uložíme do misy. Polejeme rozpustenou bravčovou masťou. Môžeme použiť suché do polievky alebo posypať orechmi či makom. Originálna z myjavských kopaníc je strúhanková posýpka. Strúhanku podusíme na bravčovej masti a posypeme ňou slížky.
Zajtra si opäť s Ankou Michalcovou a Elenou Živicovou pripravíme Fašiangovú smaženicu.