Slížky so strúhankovou posýpkou

Slížky so strúhankovou posýpkou

Ani počas fašiangov nemali naši predkovia stôl vždy preplnený maškrtnými jedlami. Ivetu Pospíšilovú o tom opäť presvedčila Anka Michalcová, keď jej predostrela recept na ďalšie múčne jedlo z receptára Gazdovského dvora v Turej Lúke.  

Slížky so strúhankovou posýpkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zopakujeme si recept na Slížky so strúhankovou posýpkou.

Potrebujeme:

1 kilogram polohrubej múky, vajce, soľ, na posýpku strúhanku, bravčovú masť, orechy alebo mak.

Postup:

Vymiesime cesto, do ktorého pridáme vajíčko. Rozšúľame na stredne hrubo, pokrájame na pásiky, posypeme múkou, aby sa nelepili. Varíme v horúcej osolenej vode. Keď vyplávajú na povrch, precedíme na sitku a uložíme do misy. Polejeme rozpustenou bravčovou masťou. Môžeme použiť suché do polievky alebo posypať orechmi či makom. Originálna z myjavských kopaníc je strúhanková posýpka. Strúhanku podusíme na bravčovej masti a posypeme ňou slížky.

Zajtra  si opäť s Ankou Michalcovou a Elenou Živicovou pripravíme Fašiangovú smaženicu. 

Autorka: Iveta Pospíšilová; Ilustr. foto: Alexas Photos

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame