Tento týždeň vám ponúkame recepty starých mám z okolia Chocholnej. Včera to bola chudobnica, dnes to bude šutelica. Ak si ju chcete pripraviť, zapíšte si recept. S Danielou Chupáčovou sa zhovárala Viera Horáková.
Šutelica
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu šutelice potrebujeme:
Kyslú kapustu, väčšiu fazuľu, údené kolienko, bobkový list, nové korenie, na zahustenie sladkú smotanu, trocha hladkej múky a červenú papriku, soľ podľa chuti.
Postup:
Do hrnca dáme kapustu, vopred namočenú fazuľu, údené koleno, bôbkový list, nové korenie a varíme do mäkka. zahustíme sladkou smotanou, do ktorej pridáme hladkú múku a trocha červenej papriky.
Zajtra si spolu uvaríme zimnú polievku.