Harlekýn

Harlekýn

To najlepšie na koniec? Možno aj vy si to poviete po dnešnom recepte, o ktorý sa s nami podelí Filoména Petrášová z Necpál. Viac o tomto skvelom koláči povedala Michalovi Hercegovi.

Harlekýn Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na slávnostný a lahodný harlekýn, ktorý nám ponúkla Filoména Petrášová, musíme mať doma:

7 vajec, 7 polievkových lyžíc krištáľového cukru, 3 lyžice oleja, 7 lyžíc polohrubej múky, pol balíčka prášku do pečiva. Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh, zašľaháme žĺtky a olej, primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a upečieme. 1 l mlieka prevaríme a necháme vychladnúť.

Na plnku číslo 1 potrebujeme:

6 dcl mlieka, 25 dkg stuženého tuku, 10 dkg masla, 2 balíčky vanilkového cukru, 1 žĺtok, 3 lyžice krištáľového cukru. Mlieko a všetky prísady nahrejeme do horúca, ale pozor, nevaríme. Dáme do mixéra a mixujeme 3 minúty.

A teraz plnka číslo 2:

4 dcl mlieka, 20 dkg čokolády, 25 dkg masla. Postup ako pri plnke číslo 1. Plnky necháme vychladnúť a dáme na 24 hodín do chladničky. Po 24 hodinách vyšľaháme bielu plnku, potom čokoládovú elektrickým šľahačom vo vyššej nádobe. Čokoládovú plnku šľaháme kratšie. Pozor, aby sa nezrazila.

Plát potrieme džemom, natrieme čokoládovú plnku, potom bielu. Na vrch nastrúhame čokoládu. Krájame horúcim nožom.

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: RitaE

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame