Necpalské rožky

Necpalské rožky

Opäť pečieme s Filoménou Petrášovou z Necpál a s Michalom Hercegom. 

Necpalské rožky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na Necpalské rožky si pripravíme:
40 dkg hladkej múky, 6 dkg práškového cukru, 15 dkg helie, 2 žĺtky, 1 vajce, štipku soli, 3 dkg droždia, 2 dcl mlieka. Do plnky použijeme: 15 dkg mletých orechov, 5 dkg piškótových omrvín, 10 dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 dcl mlieka.

Všetko spolu zmiešame.

Heliu s cukrom vymiešame do penista. Pridávame žĺtky, jedno celé vajce a asi päť polievkových lyžíc z odváženej múky. Dobre premiešame, prisypeme zvyšnú múku, pridávame soľ, v mlieku rozpustené droždie a dobre vypracované cesto necháme v teple  vykysnúť. Z vykysnutého cesta na pomúčenej doske spravíme dva bochníky. Rozvaľkáme asi na 2-3 mm hrúbky, pokrájame na štvorce asi 8 krát 8 cm, plníme orechovou alebo aj makovou plnkou. Robíme rožky a na plechu necháme chvíľu podkysnúť. Potom potrieme žĺtkom, necháme 7-10 minút zaschnúť, opäť potrieme a dáme piecť. Upečené môžeme podľa chuti pocukriť.

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Markus Piske

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame