Thajské rezance s kuracím mäsom

Thajské rezance s kuracím mäsom

Keď sme v pondelok varili falošnú hokaidovú polievku, senický kuchár a pedagóg Gabriel Galád povedal, že u svojich dospelých detí by s takýmto receptom už neuspel. Dnes si pripravíme pokrm, na ktorý ich dostane vždy. S Ivetou Pospíšilovou sa pomyselne presunieme z Južnej Kórey, odkiaľ sme pripravovali recepty včera a predvčerom, ešte ďalej - do Thajska.

Thajské rezance s kuracím mäsom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme 300 gramov kuracích pŕs, 4 kocky thajských rezancov, čínsku kapustu, 3 - 4 vajíčka, cesnak, olivový olej, sójovú omáčku, mrkvu, vajíčka, pór, trstinový alebo kryštálový cukor.

Postup: Thajské cestoviny namočíme asi na pol hodiny do horúcej vody. Kým mäknú, umyjeme kuracie prsia a pokrájame ich na rezance. Tri až štyri strúčiky cesnaku očistíme a nakrájame na plátky. So škrabkou na zeleninu ošúpeme z očistenej mrkvy tenké rezance. Aj čínsku kapustu a pór si nakrájame na rezance. Na panvici rozpálime olej a opražíme asi minútu plátky cesnaku, aby prevoňali olej. Vložíme mrkvu, pór a spolu to restujeme a vložíme do panvice aj nakrájané kuracie prsia. Restujeme spolu a pridáme 2 polievkové lyžice cukru a veľa sójovej omáčky. Medzitým scedíme rezance a vložíme do zmesi s mäsom. Premiešame a dochutíme cukrom, sójovou omáčkou, prípadne čili papričkami alebo vločkami. Z 3 až 4 vajec si pripravíme miešané vajíčka, hustejšiu praženicu. Zmes cestovín s mäsom a zeleninou vložíme do čínskej kapusty.

Autorka: Iveta Pospíšilová Ilust. foto: cattalin

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame