V dnešnom Kulináriu s Ivetou Pospíšilovou a senickým kuchárom Gabrielom Galádom ostaneme v Južnej Kórei. Ohrejeme sa tam pikantnými bravčovými plátkami. Odlišuje sa niečím kórejská kuchyňa od ostatných ázijských? Dozvieme sa od odborníka.
Pikantné bravčové plátky
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme 600 gramov bravčového stehna, sójovú omáčku, sherry víno, jarnú cibuľku, cesnak, bielu papriku, brokolicu, zázvor, čili papriku, olivový alebo arašidový olej, vývar, kukuričný škrob, soľ, mleté čierne korenie, čili.
Postup: Mäso pokrájame na tenké plátky, polejeme sójovou omáčkou a sherry vínom a necháme marinovať. Zeleninu očistíme, cibuľky aj so zelenou časťou a papriku pokrájame na pásiky. Brokolicu rozoberieme na ružičky a krátko povaríme v osolenej vode. Ochladíme ich studenou vodou a dáme odkvapkať. Olúpaný cesnak so zázvorom nasekáme nadrobno, čili papriky rozdrvíme alebo použijeme čili vločky. Na panvici rozohrejeme olej a vmiešame čili papriky, cesnak a zázvor. V zmesi opečieme z obidvoch strán marinované plátky mäsa, polejeme časťou vývaru a zakryté dusíme domäkka. K mäsu pridáme zeleninu, premiešame a ešte krátko podusíme. Vo zvyšnom vývare rozmiešame kukuričný škrob a vlejeme do panvice. Varíme ešte asi minútu, dochutíme soľou, mletým čiernym korením, prípadne sójovou omáčkou.
Zajtra sa s Gabrielom Galádom presunieme do Thajska a uvaríme si rezance s kuracím mäsom, obľúbený pokrm jeho dvoch dospelých detí.