Ohnivé kura z Južnej Kórey

Ohnivé kura z Južnej Kórey

Z Jablonice na severnom Záhorí, odkiaľ sme sa naučili recept včera, sa v dnešnom Kulináriu pomyselne prepravíme tisícky kilometrov na ázijský kontinent. Ohnivé kura, ktoré si pre nás pripravil Gabriel Galád, je totiž obľúbenou špecialitou v Južnej Kórey. Ivetu Pospíšilovú zaujímalo, kde sa tieto recepty naučil.

Ohnivé kura z Južnej Kórey Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme 500 gramov kuracích pŕs a suroviny na dve marinády, olej.

Na prvú marinádu: 2 polievkové lyžice sójovej omáčky, 2 polievkové lyžice ryžového vína, 1 polievkovú lyžicu trstinového alebo kryštálového cukru, 1 polievkovú lyžicu sladového sirupu alebo medu a 1 hrsť nahrubo pomletého čierneho korenia.

Na druhú marinádu: 2 polievkové lyžice sójovej omáčky, 1 polievkovú lyžicu sezamového oleja, 1 polievkovú lyžicu cukru, 1 polievkovú lyžicu sladového sirupu alebo medu, 1 polievkovú lyžicu ostrej horčice, 3 polievkové lyžice čili vločiek, 3 strúčiky nastrúhaného alebo pokrájaného cesnaku a postrúhanú štvrťku jablka.

Postup: Kuracie prsia umyjeme a pokrájame ich na väčšie kúsky alebo kocky. Namočíme ich do prvej marinády a necháme v nej aspoň pol hodinu.

Kuracie prsia potom na miernom ohni v panvici osmažíme, občas premiešame a keď už bude mäso uvarené, ponoríme ho do druhej marinády. Dôkladne mäso s marinádou spojíme a na zvýraznenie chuti ho obalíme do opražených sezamových semienok. Ak treba, do panvice dolejeme trocha oleja, vložíme naspäť do panvice a necháme ešte 3 - 4 minúty piecť, nezabudneme miešať. Ohnivé kura je hotové. Podávame s jazmínovou ryžou.

Autorka: Iveta Pospíšilová Ilust. foto: ariesa66

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame