Falošná hokaido tekvica

Falošná hokaido tekvica

V týchto mrazivých dňoch nám isto dobre padnú recepty na jedlá, ktoré nás zahrejú a zasýtia. Iveta Pospíšilová sa po ne vybrala do Senice. Gabriel Galád je tu známy ako vychýrený kuchár a tiež majster odbornej výchovy na tunajšej strednej odbornej škole. Kulinárium na tento týždeň začneme chutnou polievkou. Čím sa v nej nahrádza populárna oranžová tekvica hokaidó? Počúvajme Gabriela Galáda.

Falošná hokaido tekvica Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zopakujeme si recept na sýtu, zdravú polievku. Potrebujeme cibuľu, mrkvu, zemiaky, petržlen, pór, cesnak, soľ, mleté čierne korenie, chilli, prípadne smotanu na varenie.

Postup: Na oleji speníme cibuľu, pridáme na kúsky nakrájanú mrkvu, petržlen, pór, zemiaky, cesnak. Trochu osmažíme a zalejeme zeleninovým vývarom alebo horúcou vodou. Varíme domäkka. Zeleninu s vývarom rozmixujeme ponorným mixérom alebo prepasírujeme a dochutíme soľou, mletým čiernym korením, chilli papričkami alebo vločkami. Hotovú polievku môžeme zjemniť sladkou smotanou. Podávame s osmaženými krutónmi alebo opečeným chlebom.

Autorka: Iveta Pospíšilová Ilust. foto: Hans

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame