Michal Herceg bude po celý týždeň listovať v kuchárskej knihe, ktorú vydalo krajské osvetové stredisko v Nitre.
Starogazdovské rebierko s haluškami
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na starogazdovské rebierko s haluškami budeme potrebovať 1 kg bravčového karé, 100 g údenej slaniny, 100 g tvrdého údeného syra, 5 až 6 strúčikov cesnaku, hladkú múku na obaľovanie, 2 až 3 lyžice pochúťkovej smotany, čierne korenie, trochu červenej papriky a petržlenovú vňať.
Na halušky nám treba múku, vajíčko a vodu.
Postup: Do uvarených halušiek pridáme tvrdý syr a pochúťkovú smotanu. Spolu všetko premiešame. Pekáčik alebo inú vhodnú nádobu vymastíme, dáme do nej halušky. Nasekané rebierka naklepeme, osolíme, okoreníme, natrieme cesnakom a obalíme v hladkej múke. Spolu ich opečieme 4 - 5 minút. Potom ich poukladáme na zamiešané halušky, pridáme upraženú slaninku, jemne opaprikujeme a krátko zapečieme. Nakoniec posypeme vňaťou.
Kuchtiť budeme, samozrejme, aj zajtra. Spolu si pochutnáme na vínnych klobáskach.