Kuracie stehienka s hríbovou omáčkou

Kuracie stehienka s hríbovou omáčkou

Niekto ich kupuje, iný ich rád zbiera. Či už čerstvé, sušené alebo mrazené, dotvárajú chuť mnohých jedál. Pochúťky z húb bude tento týždeň pripravovať Anna Bronišová z obce Žabokreky nad Nitrou spoločne s Vierou Horákovou. Začnime kuracími stehienkami s hríbovou omáčkou.

Kuracie stehienka s hríbovou omáčkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme kuracie stehná, cibuľu, hríby, mletú rascu, soľ, smotanu.

Postup: Na oleji urestujeme cibuľku, pridáme hríby a na ne uložíme posolené kuracie stehná. Dusíme, keď je mäso takmer mäkké, dáme ho do pekáča, podlejeme vodou a v priebehu pečenia potierame olejom.

Podávame s hríbovou omáčkou, ktorú si pripravíme z výpeku, ktorý rozmixujeme a zjemníme so smotanou.

Autorka: Viera Horáková Ilust. foto: Pexels

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame