Niekto ich kupuje, iný ich rád zbiera. Či už čerstvé, sušené alebo mrazené, dotvárajú chuť mnohých jedál. Pochúťky z húb bude tento týždeň pripravovať Anna Bronišová z obce Žabokreky nad Nitrou spoločne s Vierou Horákovou. Začnime kuracími stehienkami s hríbovou omáčkou.
Kuracie stehienka s hríbovou omáčkou
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme kuracie stehná, cibuľu, hríby, mletú rascu, soľ, smotanu.
Postup: Na oleji urestujeme cibuľku, pridáme hríby a na ne uložíme posolené kuracie stehná. Dusíme, keď je mäso takmer mäkké, dáme ho do pekáča, podlejeme vodou a v priebehu pečenia potierame olejom.
Podávame s hríbovou omáčkou, ktorú si pripravíme z výpeku, ktorý rozmixujeme a zjemníme so smotanou.