Cícer s tekvicou

Cícer s tekvicou

Strukoviny v kuchyni sú z hľadiska výživy malé bôbovité zázraky. Sú totiž bohatým zdrojom rastlinných bielkovín, škrobu, vlákniny, esenciálnych mastných kyselín, vitamínov a minerálnych látok. A ak k týmto faktom pridáme aj poveru o tom, že ich konzumáciou si na celý rok zabezpečíme prosperitu a hojnosť, tak prečo si ich tento týždeň nedopriať na tanieri v našom Kulináriu? V bytovej reštaurácii Peter´s Kitchen dnes Peter Krška uvarí spolu s Tatianou Šuškovou zaujímavý recept s jednoduchým názvom - cícer s tekvicou.

Cícer s tekvicou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


4 porcie

50 g masla
1 väčšia cibuľa
500 g muškátovej tekvice
1 strúčik cesnaku
štvrtinu ČL mletých klinčekov
štvrtinu ČL mleté nové korenie
240 g cíceru
soľ
1 PL hustý paradajkový pretlak
horúca voda, v ktorej sme varili cícer
0,24 g šafranu
mleté biele korenie
morská soľ

Cícer si na noc namočíme. Vodu zlejeme a cícer varíme v čistej vode 45 minút. Pridáme 1 ČL soli a varíme ďalších 15 minút. Maslo rozpustíme v hrnci, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme cca desať minút, kým nám cibuľa nezosklovatie. Pridáme na kocky cca 1 cm nakrájanú tekvicu, premiešame. Pridáme najemno nasekaný strúčik cesnaku, nové korenie, klinčeky, premiešame. Pridáme scedený cícer, premiešame. Pridáme paradajkový pretlak, premiešame. Pridáme horúcu vodu, v ktorej sme varili cícer, približne do 2/3 objemu hrnca, premiešame. Pridáme šafran, premiešame. Prikryjeme a dusíme cca 30 minút. Pridáme čerstvo mleté biele korenie, premiešame. Osolíme podľa potreby. Podávame s polentou, bulgurom, kuskusom alebo ryžou.

Autorka: Tatiana Šušková Ilust. foto: Appel-und-n-Ei

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame