Krevety potešia labužníkov svojim lahodným mäsom. Obsahujú však aj vitamín B12, minerálne látky - zinok, jód, selén, fosfor, draslík, železo, vápnik, horčík i sodík. Dnes si ich pripravíme so študentkou strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb v Bratislave Lindou Deákovou a Beátou Repíkovou.
Krevetová krémová polievka
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme 250 g kreviet, 500 ml mlieka, 500 ml sladkej smotany, 125 ml kokosového mlieka, 4 kusy červenej cibule, cesnak, 2 kávové lyžičky sójovej omáčky, 1 kávovú lyžičku masla, 3 kávové lyžičky koriandra, 2 kávové lyžičky cukru, soľ, mleté čierne korenie, biely chlieb, postrúhanú citrónovú kôru
Postup: Zmrazené krevety rozmrazíme a odstránime z nich pancier. Zmiešame mlieko, smotanu, soľ a varíme 30 minút na miernom ohni. Nadrobno narezanú cibuľu a cesnak dáme do mlieka so smotanou, pridáme koriander, sójovú omáčku, cukor, mletú papriku, čierne korenie a nastrúhanú kôru citróna. Zmes necháme znovu zovrieť a pridáme krevety, necháme trochu povariť a odstavíme na 15 minút. Nadrobno narezaný chlieb osmažíme na oleji do červena. Pred podávaním polievky chlieb nasypeme na tanier a zalejeme.