Marinovaný tuniak v ananáse, obalený vo farebnom sezame

Marinovaný tuniak v ananáse, obalený vo farebnom sezame

Tuniak má veľmi chutné a šťavnaté mäso. Navyše obsahuje veľa minerálnych látok a omega-3 mastných kyselín a priaznivo pôsobí na správnu hladinu cholesterolu v krvi. Aj dnes sme po predvianočný recept zašli do Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb v Bratislave a varíme s Lindou Deákovou a Beátou Repíkovou.

Marinovaný tuniak v ananáse, obalený vo farebnom sezame Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme 320 g filetov z tuniaka, 1 dl šťavy z ananásu, 1 dl sójovej omáčky, sezamové semená farebné, 50 g ryžových rezancov, 2 vetvičky koriandru, 15 g čerstvého zázvoru, wasabi, nakladaný ružový zázvor, extra virgin olivový olej, soľ, čerstvé čierne mleté korenie,

(4 porcie, 15 minút príprava, 20 minút tepelná úprava)

Postup:

Tuniaka nakrájame na úhľadné valčeky, ktoré osolíme, okoreníme a obalíme v sezame. Pripraveného tuniaka sprudka opečieme zo všetkých strán a namarinujeme do zredukovanej ananásovej šťavy so sójovou omáčkou, čerstvým zázvorom a kúskom wasabi. Ryžové rezance namočíme do horúcej vody a necháme zmäknúť. Nakladaný zázvor nakrájame na tenké rezance a zmiešame s nasekaným koriandrom. Dochutíme olejom, ryžovým octom, soľou a korením. Zajtra si pripravíme pstruha na rozmaríne.

Autorka: Beáta Repíková Ilust. foto: Levoqd

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame