Mäso z lososa je diétne a nízkokalorické. Podľa mnohých názorov je losos veľmi prospešný pre ľudský organizmus, obsahuje množstvo dôležitých výživových látok. A keďže tento týždeň budeme pripravovať špeciality z rýb, začíname práve prípravou lososa, dnes so žiačkou strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb v Bratislave Lindou Deákovou a Beátou Repíkovou.
Tatarák z lososa
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme 400 g lososa, 130 g šalotky, 50 g olej olivového oleja extra panenského, 25 g dijonskej horčice, kôpor, soľ, korenie biele mleté, 1 ks limetky
Postup: Mäso z lososa nakrájame na malé kocky, šalotku veľmi najemno. Všetko premiešame, pridáme olivový olej a dijonskú horčicu. Osolíme, okoreníme a dochutíme najemno nasekaným kôprom. Nakoniec pridáme pár kvapiek limetkovej šťavy.
Náš tip: Veľmi dobrou kombináciou je, ak sú dve tretiny mäsa surové a jedna tretina je zaúdená.
Zajtra si pripravíme marinovaného tuniaka.