Dnešným receptom pokračujeme v rybacích špecialitách. Možno ním obohatiť aj vianočný stôl. Ivete Pospíšilovej ho odporučil Kamil Blaško, vedúci reštauračnej prevádzky v Bašovciach neďaleko Piešťan.
Grilované líčka zo zubáča
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme líčka z 20 väčších zubáčov alebo 200 gramov mrazených líčok, ktoré dostaneme v špecializovaných predajniach rýb v blízkom zahraničí, olivový olej, múku, zmes korenia, soľ, rascu, cesnak, petržlenovú vňať.
Postup: Líčka umyjeme, z každej strany asi minútu ogrilujeme, posypeme múkou so zmesou korenia a dogrilujeme. Dochutíme kvapkou oleja, cesnakom a rozdrvenou petržlenovou vňaťou. Podávame s opekanými zemiakmi.
Zajtra sa dozvieme, ako si aj v domácich podmienkach pripravíme údeného pstruha.