Dnes nám prišlo na chuť jedlo, ktoré si môžete pripraviť vo viacerých verziách. Od vegánskej až po mastnú slaninkovú. Michalovi Hercegovi tento recept priblížil Peter Macko.
Cuketové placky
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujeme suroviny na prípravu cuketových placiek. Potrebujeme 1 menšiu cuketu, 1 vajce, 100 g špaldovej múky, majoránku, soľ, 2 cesnaky, slaninu (nemusí byť), repkový alebo slnečnicový olej
Na jemnom strúhadle nastrúhame cuketu, pridáme vajce, múku, pretlačené 2 strúčiky cesnaku, soľ a majoránku. Môžeme pridať aj na drobno nakrájanú slaninu. Z týchto surovín vypracujeme cesto, ktoré v tvare malých placiek ukladáme na grilovaciu panvicu, alebo na obyčajnú panvicu, na ktorej sme vopred rozpálili olej.
Jablkový punč
Potrebujeme 1 liter jablkového džúsu, pol litra červeného vína, 4 tyčinky škorice, 3 hviezdičky badiánu, 50 gramov kryštálového cukru, 10 lyžíc jablkovej pálenky, 400 gramov kyslejších jabĺk, 2 lyžice citrónovej šťavy
Jablkový džús, víno, korenie a cukor privedieme k varu, zakryjeme, odstavíme a necháme asi 10 minút chladnúť. Potom pridáme jablkovú pálenku. Jablká si
nakrájame na tenké plátky a ihneď ich pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nám nezhnedli. Vložíme ich do džbánu a zalejeme punčom.