Cuketové placky

Cuketové placky

Dnes nám prišlo na chuť jedlo, ktoré si môžete pripraviť vo viacerých verziách. Od vegánskej až po mastnú slaninkovú. Michalovi Hercegovi tento recept priblížil Peter Macko.

Cuketové placky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zopakujeme suroviny na prípravu cuketových placiek. Potrebujeme 1 menšiu cuketu, 1 vajce, 100 g špaldovej múky, majoránku, soľ, 2 cesnaky, slaninu (nemusí byť), repkový alebo slnečnicový olej

Na jemnom strúhadle nastrúhame cuketu, pridáme vajce, múku, pretlačené 2 strúčiky cesnaku, soľ a majoránku. Môžeme pridať aj na drobno nakrájanú slaninu. Z týchto surovín vypracujeme cesto, ktoré v tvare malých placiek ukladáme na grilovaciu panvicu, alebo na obyčajnú panvicu, na ktorej sme vopred rozpálili olej.

Jablkový punč

Potrebujeme 1 liter jablkového džúsu, pol litra červeného vína, 4 tyčinky škorice, 3 hviezdičky badiánu, 50 gramov kryštálového cukru, 10 lyžíc jablkovej pálenky, 400 gramov kyslejších jabĺk, 2 lyžice citrónovej šťavy

Jablkový džús, víno, korenie a cukor privedieme k varu, zakryjeme, odstavíme a necháme asi 10 minút chladnúť. Potom pridáme jablkovú pálenku. Jablká si

nakrájame na tenké plátky a ihneď ich pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nám nezhnedli. Vložíme ich do džbánu a zalejeme punčom.

Autor: Michal Herceg Ilust. foto: Taken

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame