Na dvere nám už klope ozajstná zima. Aj preto Tatiana Šušková tento týždeň pripravila do Kulinária recepty jedál, ktoré nás zahrejú. Inšpirovali ju recepty z blogu Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa, ktorý založila Nikola Maliňáková. Varenie a pečenie je pre inak redaktorku na akademickej pôde Encyklopedického ústavu SAV koníčkom až vášňou. Vracia sa k receptom starých mám, ale vymýšľa aj nové. Recept na horúci pomarančový nápoj je z jej vlastnej kuchyne. Tatianu Šuškovú však najskôr zaujímalo, ktoré koreniny v zime zohrievajú.
Horúci pomarančový nápoj
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 250 ml pomarančovej šťavy, 250 ml vody, 1 tyčinku škorice, 1 hviezdičku badiánu, 5 klinčekov, med na dosladenie podľa chuti, mleté čierne korenie
Postup:
Do hrnca nalejeme pomarančovú šťavu, vodu, pridáme badián, škoricu a klinčeky a privedieme k varu. Necháme chvíľu prejsť varom (pozor, aby nám šťava nevykypela), odstavíme, prikryjeme a necháme lúhovať asi 10 minút. Šťavu precedíme, osladíme podľa chuti a posypeme najemno pomletým čiernym korením. Nápoj pijeme za horúca.