Kapustné fliačky

Kapustné fliačky

Aké jednoduché. Stačí, aby ste doma mali kapustu a múku a pripravíte si jedlo, ktoré ešte nestačilo upadnúť do zabudnutia. Navyše chutí takmer všetkým a úpravu na slano, alebo na sladko si môžete tiež vybrať podľa vlastnej chuti. Príliš jednoduché hovoríte? Ale čo ak práve v jednoduchosti je tá úžasná chuť? Hana Michalčíková aj dnešný recept vybrala spolu s Gabrielou Koníčkovou.

Kapustné fliačky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ak si ho chcete vyskúšať, potrebujete hlávkovú kapustu, 3 lyžice kryštálového cukru, 1 lyžičku mletého čierneho korenia, soľ.

Na domáce fliačky: 2 vajcia a 250 g polohrubej múky.

Na fliačky si zmiešame múku a vajcia na polotuhé cesto, rozvaľkáme ho, necháme ho trochu preschnúť a nakrájame na pásy. Tie potom poukladáme na seba a znovu nakrájame na dlhé, úzke pásiky, ktoré potom prekrajujeme na kocky. Hodíme ich do vriacej vody, vyvaríme a scedíme. Kapustu na jemno nastrúhame, cukor na sucho opražíme v hrnci na karamel, pridáme kapustu a miešame, kým sa karamel nerozpustí. Osolíme, okoreníme a necháme dusiť do mäkka. Ak kapusta pustí menej šťavy, podlejeme. Keď je mäkká, zmiešame ju s fliačkami, dochutíme korením a cukrom. Navrch môžeme dať aj opraženú slaninku.

Autorka: Hana Michalčíková Ilust. foto: ranjatm

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame