Aj dnes vám kuchári potvrdia, že na chutné jedlo stačí minimum ingrediencií. Vedeli o tom dobre aj naši predkovia, ktorí dokázali navariť chutne z toho, čo obyčajne bolo doma po ruke a nebolo to náročné na čas. V receptoch z Považia dnes pokračujeme obľúbenou a jednoduchou polievkou. Hane Michalčíkovej povedala recept Gabriela Koníčková z Kameničian.
Mliečna polievka
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme 1 liter mlieka, vodu, soľ, 3 zemiaky, strúhané cesto ako závarku, 100 g bryndze alebo plesňového syra.
Postup: Zemiaky pokrájame na kocky, dáme ich variť s vodou a trochou soli. Medzitým si pripravíme strúhané cesto a to tak, že do misky dáme 120 g hrubej múky a 1 vajce a rukou zamiesime cestíčko, ktoré potom postrúhame na strúhadle. Keď máme zemiaky mäkké, pridáme strúhané cesto a ešte chvíľu povaríme. Nakoniec do polievky pridáme mlieko a necháme zovrieť. Polievku dochutíme soľou a servírujeme ju s bryndzou alebo plesňovým syrom.
Zajtra vám Gabriela Koníčková ponúkne recept na ďalšie obľúbené jedlo z Kameničian - kapustné fliačky.