Viete, ako sa hovorí: „Jeden má rád takové a iný makové." Pravda je, že kým niektorým idú oči vypadnúť pri pohľade na sladké dobroty, torty, zákusky, rohlíčky, miňonky, ďalší sa za nimi ani neobzrú a hľadajú niečo slané. Jolana Dubničková z Kameničian na Považí to pozná veľmi dobre. Aj preto na jej bohato prestretom stole nikdy nechýba slané pečivo. Jeden z jej receptov vám v dnešnom Kulináriu ponúkne Hana Michalčíková.
Krehké pečivo k vínu
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Recept na krehké pečivo k vínu nám dnes ponúkla Jolana Dubničková z Kameničian. Budete naň potrebovať 600 g polohrubej múky, dva margaríny, soľ, kocku droždia, jednu kyslú smotanu a tri žĺtky. Všetko dobre zamiesime a necháme pol hodinu postáť. Keď cesto podkysne, rozvaľkáme ho, potrieme žĺtkom, osolíme a posypeme syrom, vegetou alebo sezamom. Vykrajujeme mesiačky a pri 200 stupňoch pečieme do zlatista.
Zajtra vám ponúkneme recept na odpaľované venčeky.