Aj dnes vo sviatočný deň vás pozývame do kuchyne nášho Kulinária. Pri návšteve Papradna skúsila Iveta Pospíšilová aj špeciality z ovčieho mäsa. Zaujala ju hneď na úvod silná polievka. Anna Beníková jej prezradila nielen to, že ide o vývar z ovčích rebier, ale ponúkla aj recept.
Silná polievka z ovčieho mäsa
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme väčšie množstvo ovčích rebier, soľ, veľa koreňovej zeleniny - mrkvu, petržlen, zeler, celé korenie, rascu, nové korenie, mleté čierne korenie. Na polievkovú guľku potrebujeme: rožky, mlieko, pečienku, korenie, soľ, múku, vajíčka.
Postup: Ovčie rebrá umyjeme a vložíme do osolenej vody. Pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu a korenie. Treba jej väčšie množstvo, aby bol vývar silný. Varíme dlhšie alebo kratšie podľa toho, z akej starej ovce sú rebrá. Na záver ešte dochutíme soľou a dochucovadlami. Polievkovú guľku si pripravíme z rožkov. Pokrájame ich, pridáme mlieko, pomletú pečienku, korenie, soľ, trochu múky a vajíčka. Dohromady všetko zmiešame a vytvarujeme guľky. Tie uvaríme vo vode. Pred podávaním opečieme v oleji. Je ideálna k vývaru.