Na záver kulináriového týždňa s receptami z ovčieho mäsa nám Anna Beníková z Papradna s Ivetou Pospíšilovou ponúkajú klobásu s podielom ovčieho mäsa. V recepte sa dozvieme, prečo nemôže byť čisto z ovce.
Klobása s podielom ovčieho mäsa
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujeme si recept na klobásu s podielom ovčieho mäsa. Potrebujeme ovčie mäso, bravčové mäso, cesnak, soľ, korenie, mletú sladkú a štipľavú papriku, rascu. Ovčie mäso sa dá kúpiť u chovateľov oviec, ktorí na jeseň, po konci pastevnej sezóny vyraďujú ovce.
Postup: Ovčie mäso dobre umyjeme, očistíme od tuku, odblaníme, aby sme ho zbavili pachu. Pomelieme a pridáme rovnaký podiel mletého bravčového mäsa. Pridáme veľa cesnaku, koreniny, mletú papriku, soľ a všetko dobre premiesime, premiešame. Pomocou prístroja na plnenie čriev, tzv. špricu, touto zmesou naplníme črevá. Klobásky údime 12 hodín.