Baraní guláš

Baraní guláš

Chov oviec v tomto roku mierne poklesol. Jedným z dôvodov je aj nízka konzumácia jahňacieho a ovčieho mäsa domácimi spotrebiteľmi. Možno aj receptami skúsenej chovateľky Anny Beníkovej z Papradna vás navnadíme na osobitú chuť a kvalitu pokrmov z tohto zvieraťa. Dnes vám s Ivetou Pospíšilovou ponúkneme baraní guláš.

Baraní guláš Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme baranie mäso zo stehna alebo lopatky. Takéto mäso si môžeme kúpiť u farmárov na vidieku a v niektorých farmárskych predajniach aj vo väčších mestách. Ďalej potrebujeme cibuľu, bravčovú masť, zmes korenia, čierne korenie, soľ, paradajky, papriku, zemiaky.

Postup: Mäso odblaníme, očistíme, aby nebolo mastné. Pokrájame ho na kúsky. Položíme na pokrájanú cibuľu, osolíme, okoreníme a na bravčovej masti do jemna dusíme a opečieme. Pri konci dusenia pridáme pokrájané čerstvé paradajky, papriku a zemiaky. Ešte chvíľu dusíme a guláš je hotový. Varenie trvá podľa veku barana. Keď je mäso vyzretejšie, pripravuje sa rýchlejšie.

Autorka: Iveta Pospíšilová Ilust. foto: myssya

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame