Pečené jahňacie rolky s kapustovými strapačkami

Pečené jahňacie rolky s kapustovými strapačkami

Chov oviec v minulom roku o niečo poklesol. Farmári sa sťažujú, že domáci spotrebiteľ málo podporuje produkciu ovčích výrobkov. A to nie sú len syry. Tento týždeň aj v našom Kulináriu budeme variť z ovčieho mäsa. Pri nahrávaní receptov s chovateľkou oviec a podnikateľkou v agroturistike Annou Beníkovou z Papradna sa Iveta Pospíšilová dozvedela i to, prečo by sme mali jesť viac práve tohto druhu mäsa.

Pečené jahňacie rolky s kapustovými strapačkami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme: jahňacie mäso, zemiaky, múku, kapustu, soľ, masť alebo olej, čierne korenie, majorán, rozmarín. Ak by sme sa rozhodli podávať jahňacinu so šoletom, potrebujeme krúpy, koreňovú zeleninu - mrkvu, petržlen, zeler, cibuľu.

Postup: Jahňacie mäso si vykostíme, osolíme a dáme na niekoľko hodín, aspoň z večera do rána, napácovať do zmesi korenia z majoránu, čierneho korenia a veľa rozmarínu. Potom ho nakrájame na rolky a pečieme asi dve hodiny na pare. Následne polhodinku v rúre, aby vznikla správna glazúra. Na strapačky si nastrúhame zemiaky, pridáme múku a uvaríme v osolenej vode podobne ako v prípade bryndzových halušiek. Kyslú kapustu dochutíme korením a udusíme. Potom ju zmiešame so strapačkami a servírujeme s rolkami.

Môžeme podávať aj so šoletom. Na cibuľke a masti alebo oleji udusíme krúpy. Koreňovú zeleninu osolíme a okoreníme a udusíme zvlášť. Potom zmiešame s krúpami a podávame ako prílohu.

Autorka: Iveta Pospíšilová Ilust. foto: JESHOOTS

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame