Mrkváč

Mrkváč

14.10.2013

Suroviny: 2 vajcia, 2 dcl cukru, 1/2 dcl oleja, 3 dcl postrúhanej mrkvy, 2 dcl múky, 1 čajová lyžička sódy bikarbóny, 1 čajová lyžička škorice, 1 čajová lyžička vanilkového cukru, 1 čajová lyžička prášku do pečiva

POLEVA: 2 dcl práškového cukru, 1 čajová lyžička vanilkového cukru, 50 g mäkkého syra(ľahko roztierateľný)

 

Postup: Najprv zmiešame suché suroviny a postrúhame mrkvu. Zmiešame cukor, vajcia a olej. Do toho postupne vmiešavame suché suroviny a nakoniec pridáme strúhanú mrkvu. Koláč pečieme 35 až 40 minút pri teplote 175 stupňov. Krém zo surovín na polevu natrieme na koláč po jeho vychladnutí.

Michaela Mlsná z Bratislavy

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame