Lokše plnené kačacou pečeňou s červenou kapustou

Lokše plnené kačacou pečeňou s červenou kapustou

Tento týždeň v našom Kulináriu varíme so šéfkuchárom Marošom Baumannom. V rámci jesenného menu ponúkol Ivete Pospíšilovej do Kulinária lokše plnené kačacou pečeňou s červenou kapustou pripravenou na víne.

Lokše plnené kačacou pečeňou s červenou kapustou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zopakujeme si recept na toto sýte a chutné jesenné jedlo. Potrebujeme kačaciu pečeň z nevykŕmenej kačky, šalotku alebo cibuľku, olej, soľ, korenie, červené víno, cukor, červenú kapustu, škoricu, badián, zemiakové lokše.

Postup: Umytú kačaciu pečeň si nakrájame na kúsky, orestujeme na cibuľke alebo šalotke, osolíme a okoreníme. Podusíme do mäkka, až do rozpadnutia. Podlejeme vývarom alebo vínovou redukciou. Na pol kilogramu cukru použijeme sedem deci červeného vína. Varíme, až kým sa nevytvorí hustejšia hmota ako želé. Vínovou redukciou môžeme kačku potierať, aj ňou ozdobiť tanier. Ak nechceme podávať lokše studené, pečeň nakrájame na kúsky a orestujeme do jemna, na medium. Červenú kapustu pokrájame, udusíme a skaramelizujeme, pridáme víno, podlejeme troškou vody, pridáme škoricu a badián, podusíme do chrumkava. Dochutíme soľou a korením.

Autorka: Iveta Pospíšilová Ilust. foto: Romi

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame