Grilovaná kačacia pečeň s cibuľovým džemom a toastíkom

Grilovaná kačacia pečeň s cibuľovým džemom a toastíkom

V tomto týždni pripravujeme v Kulináriu recepty s chuťami a vôňami jesene. V recepte na grilovanú kačaciu pečeň s cibuľovým džemom a toastíkom Iveta Pospíšilová zistila aj to, aká má byť kačka, z ktorej budeme variť. Informácie pridávajú Juraj a Maroš Baumannovci, manažér v cestovnom ruchu a gastronómii a šéfkuchár.

Grilovaná kačacia pečeň s cibuľovým džemom a toastíkom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme pečeň z vykŕmenej kačky, červenú cibuľu, cukor, soľ, olej, červené víno, celá škorica, toasty.

Postup: Červenú cibuľku pokrájame na pásiky, restujeme a pomaly na oleji opekáme do zlatista. Zasypeme cukrom, skaramelizujeme, podlejeme červeným vínom, pridáme kúsok škorice a pomaly varíme približne dve hodiny. Pečeň z vykŕmenej kačky dobre umyjeme, nakrájame na maximálne trojcentimetrové kúsky. Opečieme na rozpálenej panvici jemno na medium. Podávame na opečený toastík s cibuľovým džemom.

Autorka: Iveta Pospíšilová Ilust. foto: ranjatm

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame