Kysnuté rožteky

Kysnuté rožteky

Tento týždeň vám ponúkame recepty z kuchyne Mariána Fraňa zo Svätého Jura. Včera sme ochutnali husaciu paštétu a teraz možno potešíme tých, ktorí si po obede doprajú aj niečo sladké. Podrobnosti zisťoval Miroslav Würfl.

Kysnuté rožteky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme: 500 g masla, 1 kg polohrubej múky, 50 g čerstvého droždia, 50 g kryštálového cukru, 2 dcl mlieka, 50 g vanilkového cukru, štipku soli a 2 žĺtky

POSTUP:

Všetky suroviny okrem vanilkového cukru zmiešame dokopy, vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozvaľkáme na plát hrubý asi pol centimetra. Urobíme si z neho veľký kruh a cesto rozdelíme na trojuholníky, podobne ako keď pripravujeme pizzu. Trojuholníky naplníme makovou alebo orechovou plnkou a vytvarujeme si rožteky. Potrieme ich žĺtkom s troškou vlažnej vody, aby sa nám leskli. Pečieme ich 15 až 20 minút pri teplote 180 °Celzia. Ešte horúce ich vyvaľkáme vo vanilkovom cukre - a môžeme podávať. Želáme vám dobrú chuť.

Autor: Miroslav Würfl Ilust. foto: takemywordcopy

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame