Husacia pečeň s karamelizovaným jabĺčkom

Husacia pečeň s karamelizovaným jabĺčkom

Tento týždeň vám ponúkame špeciality, ktoré do svojej knihy pripravuje Marián Fraňo zo Svätého Jura. Miroslav Würfl bol zvedavý, aká kulinárska lahôdka to bude práve dnes.

Husacia pečeň s karamelizovaným jabĺčkom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme: 800 g vykŕmenej husacej pečene, 4 jabĺčka, 2 dcl červeného vína, 50 g hnedého cukru, soľ, mleté čierne korenie a 100 g mandľových lupeňov

POSTUP:

Najprv si na suchej panvici opečieme mandľové lupene a odložíme ich nabok, budeme ich neskôr potrebovať na ozdobu. Husaciu pečeň si nakrájame na plátky hrubé asi jeden centimeter a na panvici ju z oboch strán opečieme. Do vzniknutej masti pridáme nakrájané jabĺčka a do výpeku prilejeme červené víno. Troška osolíme, okoreníme a zmes pomalým varením redukujeme, takže nám vznikne omáčka. Na tanier si pripravíme husaciu pečeň, pridáme plátky z jabĺčok posypané s karamelizovaným hnedým cukrom, prelejeme omáčkou, posypeme mandľovými lupeňmi a hneď podávame. Dobrú chuť!

Zajtra si pripravíme dezert, bude to ríbezľové pyré s mascarpone krémom a s čerstvým ovocím.

Autor: Miroslav Würfl Ilust. foto: kaboompics

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame