Grilovaná bravčová panenka plnená sušenými paradajkami s černicovou vínovou omáčkou
Marián Fraňo zo Svätého Jura pracuje v gastronómii a v týchto dňoch dokončuje knihu receptov, ktorá možno vyjde do konca roka. Práve preto vám tento týždeň ponúkneme svätojurské špeciality. Rozprával sa s ním Miroslav Würfl.
Grilovaná bravčová panenka
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 250 g bravčovej panenky, 50 g sušených paradajok, 50 g čerstvých černíc, 1 dcl červeného vína, 50 g masla sušených paradajok, soľ, čierne korenie
POSTUP:
Začneme s omáčkou. Červené víno pomalým varením zredukujeme asi o polovicu, pridáme maslo a černice - a krátko prevaríme. Z bravčovej panenky si vytvoríme kapsu, do ktorej vložíme sušené paradajky a z oboch strán ju na grile alebo na panvici sprudka opečieme. Dokončíme ju v zohriatej rúre, stačí ju dopekať štyri minúty. Po vychladnutí ju dáme na tanier, prelejeme omáčkou a môžeme hneď podávať. Ako príloha sa hodí grilovaná zelenina alebo zemiaková kaša...
Zajtra si pripravíme husaciu pečeň s karamelizovaným jabĺčkom.