Od pondelka zapĺňa čas v našom Kulináriu svojimi receptami šéfkuchár reštaurácie v Dubline Peter Varga. Rozhlasová kuchárska kniha sa nám pekne zaplnila a keďže chuť na sladké nás opantá kedykoľvek a kdekoľvek, Hana Michalčíková sa rozhodla, že dnes sa jej brániť nebudeme. Ozaj, viete čo je brownies? Čokoláda, ktorá vďaka zmene skupenstva získala nový rozmer.
Bezlepkové čokoládové brownies
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 400 g horkej čokolády, 200g masla, 350 g mletých mandlí, 350 g cukru, 150 g miešaných orechov, 8 vajec, 200 g mliečnej čokolády. Na polevu: 200 g mliečnej čokolády a 20 ml smotany.
Postup: Vo vodnom kúpeli rozpustíme horkú čokoládu a 200 g masla. Vymiešame 8 žĺtkov a 350 g cukru, do ktorého primiešame 350 g mandlí, 150 g orechov a primiešame k tomu roztopenú čokoládu. Vyšľaháme 8 bielkov a jemne pridáme do pripravenej zmesi. Vložíme do mandľami vysypanej formy a pečieme 15 až 20 minút na 190 stupňov Celzia. Ako polevu rozpustíme 200 g mliečnej čokolády, pridáme 20 ml smotany, zalejeme dezert a necháme celé brownies vychladnúť. Na záver môžeme ozdobiť orechmi.