Tatarák z írskeho lososa

Tatarák z írskeho lososa

Aj dnes predpoludním prispeje do zbierky receptov v Kulináriu Rádia Regina Peter Varga, Slovák, ktorý po viacerých rokoch prežitých v Írsku robí šéfkuchára v renomovanej reštaurácii a ponúka hosťom vybrané pochúťky. Dnes to bude jedlo z jeho obľúbených rýb a ak ich radi konzumujete aj vy, pozorne sledujte, možno dnešný recept vyskúšate a zaradíte k vašim obľúbeným. Hana Michalčíková sa najskôr pýtala na názov, potom aj na prípravu.

Tatarák z írskeho lososa Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Peter Varga sme nám dnes ponúkol recept na Tatarák z írskeho lososa s dublinskou kráľovskou krevetou. Budeme potrebovať: 80 g lososa, 40 g údeného lososa, jednu kráľovskú krevetu, dva gramy Wasabi, 10 g majonézy, 20 g masla, 30 ml smotany, 5 g kôpru, 5 g pažítky, soľ, korenie, biele mleté korenie, jeden kus limetky a 20 g kapár.

Postupujeme takto: Mäso z čerstvého lososa si najskôr uvaríme, alebo sparíme také 3 - 4 minúty, potom ho pokrájame na malé kúsky, rovnako pokrájame aj údeného lososa, pridáme rozpustené maslo, smotanu, pokrájanú pažítku, kôpor a spolu zmiešame. Potom si na rozohriatu panvicu dáme 5 g masla, kráľovskú krevetu, osolíme, okoreníme a opečieme z dvoch strán. Nakoniec pokvapkáme šťavou z limetky.

A už teraz si môžeme robiť chúťky na zajtrajší likérový cheesecake.

Autorka: Hana Michalčíková Ilust. foto: Hans

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame