Peter Varga varí rád od detstva. Okrem kuchyne so špecialitami západného Slovenska mal vždy rád aj jedlá, ktoré voňali diaľkou a exotikou. Aj preto sa po domácich skúsenostiach rozhodol rozšíriť si svoje kuchárske zručnosti a vedomosti v hoteloch v Írsku. Dnes pôsobí ako šéfkuchár, splnil si ďalší zo snov a vydal kuchársku knihu, z ktorej vám tento týždeň ponúkne recepty. Oslovila ho Hana Michalčíková.
Jačmenné rizoto s hríbmi a parmezánom
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
So šéfkuchárom Petrom Vargom sme vám dnes ponúkli recept na jačmenné rizoto s hríbmi a parmezánom. Na prípravu potrebujte: 150 g jačmeňa, 50 g miešaných hríbov, 30 ml kokosového mlieka, 40 g bielej cibule, 30 g šalotky, 30 ml zeleninového vývaru, 30 g čerstvého hrášku, 30 g rukolového šalátu, 150 g parmezánu, 10 ml olivového oleja a 10 g masla.
Postup: Na rozpálenom oleji si opražíme cibuľu, pridáme jačmeň, zalejeme to zeleninovým vývarom a kokosovým mliekom a necháme podusiť asi 30 minút. Na druhej panvici si rozpálime 10 g masla, pridáme pokrájanú šalotku, opražíme a opečieme na nej zmes hríbov. Všetko pridáme do vopred uvareného jačmeňa a dochutíme maslom. Na záver pridáme čerstvý hrášok a servírujeme s rukolovým šalátom a parmezánom.
Zajtra sa naučíme pripravovať tatarák z írskeho lososa s dublinskou kráľovskou krevetou.