Pamätáte si na favorita školských jedální vášho detstva? Myslím, že u mnohých by získali prvé miesto dukátové buchtičky. Deti milujú sladké jedlá, ale dajú sa pripraviť aj s minimom cukru? V školskej jedálni Spojenej školy na Tilgnerovej ulici deti sladké jedlá jedia, často však nevedia, že v nich nebola použitá ani štipka cukru. Sladký recept bez cukru ponúka dnes v Kulináriu Rádia Regina. Tatiana Šušková s vedúcim školskej jedálne Mariánom Maszayom.
Banánovo-makový koláč bez cukru
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na banánovo makový koláč potrebujeme: 2 kusy banánov, 1 kg očistených jabĺk, 200 g sušené hrozienka bez cukru, 150 g mletého maku, 120 g špaldová múka, 5 vajec, prášok do pečiva
Očistené jablká nastrúhame, banán s hrozienkami rozmixuje s trochou vody. Oddelíme žĺtka od bielkov, z bielkov vyšľaháme sneh. Do rozmixovaných banánov pridáme nastrúhané jablká, miešame už len varechou, pridáme žĺtka, múku, pomletý mak, prášok do pečiva a sneh. Zmes vylejeme do stredne veľkého plechu na papier na pečenie a koláč pečieme 50 minút na 185 stupňoch. Ku sladkému koláču bez štipky cukru vám prajeme dobrú chuť!
Zajtra si pripravíme listový šalát s tuniakom.