Jelení perkelt

Jelení perkelt

Tento týždeň vám ponúkame poľovnícke recepty - a dnes pokračujeme špecialitou z jeleňa. So šéfkuchárom bratislavského hotela na Dullovom námestí Pavlom Cibulkom sa porozprával Miroslav Würfl.

Jelení perkelt Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme: jelení orez 1 kg, cibuľa 400 g, soľ, divinové korenie, čierne korenie, bobkový list, mletú červenú papriku, kyslú smotanu 250 g, hladkú múku 40 g, mlieko 2 dcl, olej

POSTUP:

Mäso nakrájame na kocky, cibuľu nakrájame na jemno a dáme restovať. Pridáme koreniny, soľ, mletú papriku a všetko zalejeme vodou. Asi 10 minút povaríme, potom pridáme nakrájané mäso a dusíme 1,5 až 2 hodiny. Keď je mäso udusené, spravíme z oleja a hladkej múky zásmažku a pridáme k mäsu. Dobre rozmiešame, aby sa nám nespravili hrudky a varíme ešte 10 minút. Kyslú smotanu si rozmiešame s mliekom a pridáme do perkeltu, prípadne kyslú smotanu dáme na perkelt tesne pred podávaním. Perkelt servírujeme s maslovými haluškami.

Zajtra si upečieme diviaka.

Autor: Miroslav Würfl Ilust. foto: cristiannobile741

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame