Tento týždeň vám ponúkame poľovnícke recepty - a dnes pokračujeme špecialitou z jeleňa. So šéfkuchárom bratislavského hotela na Dullovom námestí Pavlom Cibulkom sa porozprával Miroslav Würfl.
Jelení perkelt
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: jelení orez 1 kg, cibuľa 400 g, soľ, divinové korenie, čierne korenie, bobkový list, mletú červenú papriku, kyslú smotanu 250 g, hladkú múku 40 g, mlieko 2 dcl, olej
POSTUP:
Mäso nakrájame na kocky, cibuľu nakrájame na jemno a dáme restovať. Pridáme koreniny, soľ, mletú papriku a všetko zalejeme vodou. Asi 10 minút povaríme, potom pridáme nakrájané mäso a dusíme 1,5 až 2 hodiny. Keď je mäso udusené, spravíme z oleja a hladkej múky zásmažku a pridáme k mäsu. Dobre rozmiešame, aby sa nám nespravili hrudky a varíme ešte 10 minút. Kyslú smotanu si rozmiešame s mliekom a pridáme do perkeltu, prípadne kyslú smotanu dáme na perkelt tesne pred podávaním. Perkelt servírujeme s maslovými haluškami.
Zajtra si upečieme diviaka.