Srnčie medailóniky s brusnicovou omáčkovou

Srnčie medailóniky s brusnicovou omáčkovou

Tento týždeň si spoločne pripravujeme poľovnícke recepty. Dnes to budú srnčie medailóniky s brusnicovou omáčkovou a zemiakovými šúľancami. So šéfkuchárom Pavlom Cibulkom sa rozprával Miroslav Würfl.

Srnčie medailóniky s brusnicovou omáčkovou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na 4 porcie potrebujeme: srnčie stehno 800 g, tymián 3 vetvičky, olej, soľ, korenie, brusnice 200 g, šalotku 100 g, kryštálový cukor 50 g, červené víno - na podlievanie, limetku 1 ks, vodu 2 dcl, 15 g sezamu

POSTUP:

Mäso odblaníme, narežeme na 4 kusy, dáme do oleja, pridáme tymián a necháme ho cez noc odležať v chladničke. Šalotku nakrájame na jemno a orestujeme, pridáme kryštálový cukor, skaramelizujeme a zalejeme vínom. Povaríme asi 10 minút, hmotu si rozmixujeme, pridáme 2 dcl vody, brusnice, limetkovú kôru a šťavu z jednej polovice limetky. Chvíľu povaríme, aby nám omáčka zhustla a podľa chuti pridáme cukor a štipku soli. Mäso osolíme, okoreníme, opečieme, aby sa zatiahlo a neutiekla šťava. Dáme ho piecť do rúry na 10 minút pri teplote 190 °C. Potom mäso necháme ešte 5 minút odpočívať. Podávame so zemiakovými šúľancami, ktoré sme trochu opiekli na oleji a posypeme ich pečeným sezamom.

Zajtra si pripravíme jelení perkelt.

Autor: Miroslav Würfl Ilust. foto: ariesa66

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame