Tento týždeň vám ponúkame poľovnícke recepty a začneme gulášom z jeleňa. So šéfkuchárom bratislavského hotela na Dullovom námestí Pavlom Cibulkom sa porozprával Miroslav Würfl.
Jelení guláš
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme jelení orez na guláš 1,5 kg, cibuľu 1 kg, paradajkový pretlak 200 g, mletú papriku, soľ, rascu, divé korenie, čierne korenie, bobkový list, jalovec, cesnak 4 strúčiky, červené víno 2 dcl, brusnicový džem 50 g, olej alebo bravčovú masť, červenú cibuľu 1 ks
POSTUP:
Cibuľu nakrájame na jemno a dáme restovať. Keď je orestovaná do zlatista, pridáme paradajkový pretlak, koreniny, cesnak, mletú papriku, soľ, červené víno a podlejeme vodou. Chvíľu varíme, pridáme mäso nakrájané na kocky a dusíme 2 - 2,5 hodiny. Keď je mäso udusené, pridáme brusnicový džem a odstavíme. Podávame so žemľovou knedľou a na jemno nakrájanou červenou cibuľou.
Zajtra si pripravíme srnčie medailónky.