Ak dáte deťom vybrať si medzi mäsom a sladkými jedlami z múky, celkom iste si vyberú tie druhé. Svoje tu zohrávajú návyky z domu, trochu aj lenivosť, lebo mäso treba riadne požuť a možno aj chýbajúce zúbky. A tak deň, keď to v kuchyni materskej školy rozvoniava škoricou, vanilkou, kakaom a lekvárom - ten je pre deti vždy sviatkom. Vie to veľmi dobre aj kuchárka z Materskej školy v Kolačne Ľubomíra Preťová, ktorá recept na jednu zo sladkých vábničiek prezradila Hane Michalčíkovej.
Perník Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Recept je nasledovný: 400 g hladkej múky, 300 g práškového cukru, 2 vajcia, 3 lyžice lekváru, jedna lyžička škorice, jedna lyžica kakaa, jeden prášok do pečiva, jedna malá lyžička sódy bikarbóny, pol litra mlieka a deci a pol oleja. Všetko zmiešame, mixérom vyšľaháme a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Povrch potrieme ešte za horúca džemom.